A) A Map of the Terrain: The Organisation of the Book

 The Main Story: Key Dualisms in Sociology
Denne bog tager udgangspunkt i 3 dualismer i sociologi:
• Macro – micro
• Agens (agency) – struktur(structure)
• Individ – samfund
Det er ikke ligefrem dualismer, i den forstand at kun den ene kan findes, men de er alle inkluderet i igangværende sociale aktiviteter. De påvirker hinanden, men skal ikke ses i en form for kamp.

 Individ – samfund: Denne ser på den problematik der opstår, når individer går sammen for at danne et samfund. Det er en af den ældste dualismer, som studeres indenfor sociologien. Denne model tager ikke højde for, at mange af de behov og motivationer, som individerne de oplever, at de der formet af det samfund de lever i.

 Agens – struktur: Agens betyder, at personer de er agenter i verden dvs., at de er i stand til at gøre ting, som påvirker de sociale relationer, som de er involveret i  de er ikke passive ofre for pres og omgivelser. Den opstiller to spørgsmål:
• Hvordan påvirker individernes aktivitet er med til at danne de sociale verdner som de interagerer i?
• Hvordan påvirker omgivelserne social aktivitet?
Det handler derfor om, hvordan individer danner sociale aktiviteter, samtidige med, at de bliver påvirket og moduleret af omkringværende sociale arrangementer.

 Makro – Mikro: Denne kigger på niveauet af analyse, som undersøgelsen kigger på. Den skelner imellem ansigt til ansigt hændelser (mikro) og de mere upersonlige/overordnede strukturer f.eks. institutioner (makro). Disse to grupperinger kan imidlertid godt overlappe hinanden, f.eks. så er individet påvirket at større omkringliggende strukturer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s